Re-integratie Terschelling

Wanneer je overweegt om terug te keren naar de arbeidsmarkt of een frisse start in je carrière wilt maken, is re-integratie op Terschelling van onschatbare waarde. Of je nu een periode buiten het arbeidsproces hebt doorgebracht of met gezondheidsproblemen hebt gekampt, re-integratie biedt de mogelijkheid om een passende baan te vinden en nieuwe perspectieven te ontwikkelen.

Re-integratie helpt je bij het vinden van een baan die perfect bij je past en biedt nieuwe mogelijkheden, ongeacht of je een periode buiten het arbeidsproces hebt doorgebracht of met gezondheidsproblemen hebt gekampt. Het is nooit te laat om een nieuwe start te maken en met re-integratie op Terschelling kun je je carrière nieuw leven inblazen.

Als je een Wajong-, WIA- of WAO-uitkering ontvangt, kun je een aanvraag indienen bij het UWV voor re-integratie. Het UWV kan alle kosten voor dit traject financieren, op voorwaarde dat je aan de gestelde eisen voldoet. Op Terschelling staan wij klaar om je te ondersteunen bij je re-integratietraject en je te helpen bij het vinden van een passende baan.

Medewerker wmo-zorgloket.

Maak kennis met uiteenlopende re-integratietrajecten

Re-integratietrajecten op Terschelling worden afgestemd op de individuele behoeften en situaties van deelnemers. Verschillende vormen van re-integratie zijn beschikbaar om tegemoet te komen aan diverse situaties.

Op het eiland worden modulaire trajecten, werkfit-trajecten en naar werk-trajecten aangeboden. Daarnaast zijn er ook specifieke trajecten beschikbaar, zoals 1e spoor, 2e spoor en 3e spoor trajecten, outplacementtrajecten en loopbaanbegeleidingstrajecten.

Indien je een bijstandsuitkering ontvangt en bent opgenomen in het landelijke doelgroepenregister, raden we aan om contact op te nemen met de participatieafdeling van de gemeente waar je als inwoner bent ingeschreven. Zij kunnen je voorzien van informatie over de re-integratiemogelijkheden op Terschelling.

De kracht van een re-integratiebureau in de gemeente Terschelling

De toegevoegde waarde van een re-integratiebureau op Terschelling is significant bij het uitvoeren van jouw re-integratietraject. De aangesloten re-integratiebureaus hebben een uitgebreide ervaring en expertise in het begeleiden van mensen naar een succesvolle terugkeer naar de arbeidsmarkt. Hun kennis van de lokale arbeidsmarkt en netwerk zorgt ervoor dat zij de juiste kansen en mogelijkheden voor jou kunnen vinden.

Bij ons re-integratiebureau staan de professionals klaar om jou te helpen bij het vinden van de juiste route en het overwinnen van alle obstakels op jouw pad naar een nieuwe, werkfitte toekomst. Door middel van persoonlijke begeleiding, trainingen en het aanreiken van praktische tools, streven wij ernaar om samen met jou jouw doelen te behalen.

Wil jij stappen zetten naar werk en persoonlijke groei? Aarzel dan niet om contact op te nemen met ons re-integratiebureau op Terschelling en zet jouw eerste stappen richting een succesvolle re-integratie. Wij hebben de kennis en ervaring om jou te ondersteunen bij deze belangrijke stap in jouw leven.