Re-integratie aanvragen

Je weet dat je ondersteuning nodig hebt om uiteindelijk weer aan het werk te komen en je wil daarom graag re-integratie aanvragen. Het aanvragen van re-integratie begint met de soort uitkering die je ontvangt.

Ontvang je een Wajong, Wia, Wao of ziektewet-uitkering, dan val je onder het UWV. Ontvang je een bijstandsuitkering, dan val je onder de gemeente. Hieronder leggen wij je uit hoe het aanvragen via het UWV of de gemeente in zijn werk gaat.

Medewerker wmo-zorgloket.

Re-integratie aanvragen via de gemeente

Ontvang je een bijstandsuitkering , dan val je automatisch onder de gemeente waar je als inwoner ingeschreven staat en je uitkering van ontvangt.

Je kan in dit geval contact opnemen met het algemene telefoonnummer van de gemeente en vragen naar de afdeling participatie. Via de afdeling participatie kan je aangeven dat je graag gebruik wilt maken van re-integratie om weer aan het werk te komen.

De gemeente zal je doorverbinden met de juiste afdeling of de juiste contactpersoon van de gemeente. Zij zullen je van verdere uitleg voorzien van informatie over hoe je re-integratie kan aanvragen.

Je kunt kort je verhaal doen en er wordt vervolgens vaak een gesprek gepland om nader kennis te maken. De mogelijkheid om re-integratie aan te vragen zal dan verder besproken worden. Wanneer je contact opneemt met de gemeente, zorg dan dat je al je persoonlijke gegevens bij de hand hebt.