Ondersteuning afgestemd op jouw behoeften

Re-integratie biedt een breed scala aan ondersteuning voor mensen die terug willen keren naar de arbeidsmarkt. Dit omvat begeleiding van re-integratiebureaus, die re-integratietrajecten in opdracht van het UWV of de gemeente uitvoeren. Deze bureaus beschikken over uitgebreide ervaring en expertise om jou stap voor stap verder te helpen.

Tijdens zo’n traject kan een jobcoach aan jou worden toegewezen. Deze coach biedt persoonlijke begeleiding en ondersteuning, helpt bij het verkennen van jouw vaardigheden en sterke punten, en assisteert bij het vinden van passende vacatures. Daarnaast kan de coach advies geven over sollicitatietechnieken, CV’s en het voorbereiden op sollicitatiegesprekken.

Re-integratiebureaus kunnen ook helpen bij het aanpassen van jouw vaardigheden aan de vraag op de arbeidsmarkt door middel van trainingen, workshops en cursussen. Ze streven ernaar om een traject op maat te ontwerpen dat aansluit bij jouw behoeften en capaciteiten, met als uiteindelijk doel om succesvol terug te keren naar werk.