Naar werk

Wanneer je het gevoel hebt direct voor 20 uur per week aan het werk te kunnen, kan je via het UWV of de gemeente een traject Naar werk aanvragen. Binnen een traject Naar werk ga je samen met je re-integratiecoach op zoek naar leuke vacatures die aansluiten bij jouw mogelijkheden en interesses.

De re-integratiecoach zal je helpen met het opstellen van een representatief CV en een goede motivatiebrief. Als je eenmaal een werkplek hebt gevonden, zal de re-integratiecoach regelmatig langskomen om te kijken hoe het met je gaat en je ondersteunen totdat je een contract hebt.

Wanneer je uiteindelijk een contract hebt bij een werkgever, maar nog wel ondersteuning nodig hebt, kan je in overleg met je re-integratiecoach en het UWV of de gemeente gebruik maken van een jobcoach. Een jobcoach zal je op de werkplek blijven begeleiden en ook het contact met je werkgever onderhouden.

Een Naar werk traject duurt maximaal 9 maanden.

Naar werk traject aanvragen

Een Naar werk traject aanvragen kan je doen door contact op te nemen met het UWV. Zij zullen kijken onder welke regio je valt en welke medewerker gekoppeld is aan jouw dossier.

Omdat het contact leggen met het UWV soms best spannend, eng of ingewikkeld kan zijn, kan je ook contact opnemen met een re-integratiebureau bij jou in de buurt. Het re-integratiebureau kan de weg naar het UWV of de gemeente dan samen met jou bewandelen.