Re-integratie Someren

Voor wie een terugkeer naar de arbeidsmarkt overweegt of een frisse start in de carrière wil maken, is re-integratie in Someren van onschatbare waarde.

Ongeacht of je een periode buiten het arbeidsproces hebt doorgebracht of met gezondheidsproblemen kampt, re-integratie biedt de mogelijkheid om een passende baan te (her)vinden en nieuwe perspectieven te ontwikkelen.

Wanneer je een Wajong-, WIA- of WAO-uitkering ontvangt, is het mogelijk om bij het UWV een aanvraag in te dienen voor een re-integratietraject. Het UWV kan de volledige kosten van dit traject financieren, mits je aan de voorwaarden voldoet.

Medewerker wmo-zorgloket.

Maak kennis met uiteenlopende re-integratietrajecten

Re-integratietrajecten in Someren worden op maat gemaakt, rekening houdend met individuele behoeften en situaties. Of je nu op zoek bent naar modulaire trajecten, werkfit-trajecten of naar werk-trajecten, er zijn verschillende mogelijkheden beschikbaar. Daarnaast bieden bedrijven specifieke trajecten aan, zoals 1e Spoor, 2e Spoor, 3e Spoor, outplacementtrajecten en loopbaanbegeleidingstrajecten.

Als je een bijstandsuitkering ontvangt en opgenomen bent in het landelijke doelgroepenregister, is het belangrijk om contact op te nemen met de participatieafdeling van de gemeente waar je ingeschreven staat als inwoner van Someren. Zij kunnen je informeren over de verschillende re-integratiemogelijkheden die beschikbaar zijn in de gemeente.

De kracht van een re-integratiebureau in de gemeente Someren

De toegevoegde waarde van een re-integratiebureau in Someren is van onschatbare waarde bij het uitvoeren van je re-integratietraject. De aangesloten re-integratiebureaus hebben uitgebreide ervaring en expertise in het begeleiden van mensen naar een succesvolle terugkeer naar de arbeidsmarkt. Ze begrijpen de lokale arbeidsmarkt en hebben een netwerk van werkgevers in de omgeving.

Ze staan klaar om je te helpen bij het vinden van de juiste route en het overwinnen van alle obstakels op jouw pad naar een nieuwe, werkfitte toekomst. Of je nu behoefte hebt aan loopbaanbegeleiding, sollicitatietraining of ondersteuning bij het ontwikkelen van vaardigheden – de professionals hebben de kennis en tools om je te begeleiden.

Dus, als je klaar bent om stappen te zetten richting werk en persoonlijke groei, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons re-integratiebureau in Someren en je eerste stappen te zetten. Samen zorgen we ervoor dat je de juiste ondersteuning krijgt om succesvol terug te keren naar de arbeidsmarkt en een nieuwe start te maken.