Re-integratie Raalte

Voor wie een terugkeer naar de arbeidsmarkt overweegt of een frisse start in de carrière wil maken, is re-integratie in Raalte van onschatbare waarde.

Ongeacht of je een periode buiten het arbeidsproces hebt doorgebracht of met gezondheidsproblemen kampt, re-integratie biedt de mogelijkheid om een passende baan te (her)vinden en nieuwe perspectieven te ontwikkelen.

Wanneer je een Wajong-, WIA- of WAO-uitkering ontvangt, is het mogelijk om bij het UWV een aanvraag in te dienen voor een re-integratietraject. Het UWV kan de volledige kosten van dit traject financieren, mits je aan de voorwaarden voldoet.

Medewerker wmo-zorgloket.

Maak kennis met uiteenlopende re-integratietrajecten

Re-integratietrajecten in Raalte worden op maat gemaakt en afgestemd op de individuele behoeften en situaties van de betrokkenen. Er zijn verschillende vormen van re-integratie beschikbaar om te voorzien in diverse behoeften.

Voorbeelden van re-integratietrajecten zijn onder andere modulaire trajecten, werkfit-trajecten en naar werk-trajecten. Daarnaast worden ook specifieke trajecten aangeboden, zoals 1e spoor, 2e spoor en 3e spoor trajecten, outplacement en loopbaanbegeleiding.

Wanneer je een bijstandsuitkering ontvangt en opgenomen bent in het landelijke doelgroepenregister, is het raadzaam om contact op te nemen met de participatieafdeling van de gemeente waar je als inwoner staat ingeschreven. Zij kunnen je gedetailleerd informeren over de re-integratiemogelijkheden die beschikbaar zijn in Raalte.

De kracht van een re-integratiebureau in de gemeente Raalte

De toegevoegde waarde van een re-integratiebureau in Raalte is van onschatbare waarde bij de uitvoering van je re-integratietraject. Deze professionals in Raalte hebben een ruime ervaring en expertise in het begeleiden van mensen naar een succesvolle terugkeer naar de arbeidsmarkt.

Ze staan voor je klaar om je te helpen bij het vinden van de juiste route en het overwinnen van alle obstakels op je pad naar een nieuwe, werkfitte toekomst. Dus, als je stappen wilt zetten richting werk en persoonlijke groei, aarzel dan niet om contact op te nemen met een re-integratiebureau in Raalte en je eerste stappen te zetten.