Re-integratie Heumen

Voor wie een terugkeer naar de arbeidsmarkt overweegt of een frisse start in de carrière wil maken, is re-integratie in Heumen van onschatbare waarde.

Ongeacht of je een periode buiten het arbeidsproces hebt doorgebracht of met gezondheidsproblemen kampt, re-integratie biedt de mogelijkheid om een passende baan te (her)vinden en nieuwe perspectieven te ontwikkelen.

Wanneer je een Wajong-, WIA- of WAO-uitkering ontvangt, is het mogelijk om bij het UWV een aanvraag in te dienen voor een re-integratietraject. Het UWV kan de volledige kosten van dit traject financieren, mits je aan de voorwaarden voldoet.

Medewerker wmo-zorgloket.

Maak kennis met uiteenlopende re-integratietrajecten

Re-integratietrajecten in Heumen worden op maat gemaakt, rekening houdend met individuele behoeften en situaties. Of je nu behoefte hebt aan modulaire trajecten, werkfit-trajecten of naar werk-trajecten, er zijn verschillende mogelijkheden beschikbaar.

Daarnaast bieden bedrijven ook specifieke trajecten aan, zoals 1e spoor, 2e spoor en 3e spoor trajecten, outplacement en loopbaanbegeleiding. Deze trajecten zijn gericht op het vinden van passend werk en het ondersteunen van jouw re-integratieproces.

Als je een bijstandsuitkering ontvangt en opgenomen bent in het landelijke doelgroepenregister, is het belangrijk om contact op te nemen met de participatieafdeling van de gemeente waar je ingeschreven staat als inwoner. Zij kunnen je inlichten over de re-integratiemogelijkheden die beschikbaar zijn in Heumen.

De kracht van een re-integratiebureau in de gemeente Heumen

De toegevoegde waarde van een re-integratiebureau in Heumen is van onschatbare waarde wanneer je je re-integratietraject ingaat. De aangesloten re-integratiebureaus hebben jarenlange ervaring en expertise in het begeleiden van mensen naar een succesvolle terugkeer naar de arbeidsmarkt.

Ons team staat voor je klaar om je te begeleiden bij het vinden van de juiste route en het overwinnen van alle obstakels die je onderweg tegenkomt naar een nieuwe, werkfitte toekomst. Aarzel daarom niet om contact op te nemen met ons re-integratiebureau in Heumen wanneer je stappen wilt zetten richting werk en persoonlijke groei. Wij helpen je graag om die eerste stappen te zetten.