Re-integratie Stadskanaal

Voor wie een terugkeer naar de arbeidsmarkt overweegt of een frisse start in de carrière wil maken, is re-integratie in Stadskanaal van onschatbare waarde. Ongeacht of je een periode buiten het arbeidsproces hebt doorgebracht of met gezondheidsproblemen kampt, re-integratie biedt de mogelijkheid om een passende baan te (her)vinden en nieuwe perspectieven te ontwikkelen.

Re-integratie kan helpen bij het vinden van een passende baan en het creëren van een nieuw perspectief, en het maakt niet uit of je een periode buiten het arbeidsproces hebt doorgebracht of met gezondheidsproblemen hebt gekampt.

Als je een Wajong-, WIA- of WAO-uitkering ontvangt, is het mogelijk om via het UWV een aanvraag in te dienen voor re-integratie. Als je aan de voorwaarden voldoet, kan het UWV alle kosten financieren.

Medewerker wmo-zorgloket.

Maak kennis met uiteenlopende re-integratietrajecten

Re-integratietrajecten in Stadskanaal worden op maat gemaakt om te voldoen aan jouw individuele behoeften en situaties. Er zijn verschillende vormen van re-integratie beschikbaar, allemaal afgestemd op jouw specifieke situatie.

Denk aan modulaire trajecten, werkfit-trajecten en naar werk-trajecten. Daarnaast bieden lokale bedrijven ook specifieke trajecten aan, zoals 1e Spoor-, 2e Spoor- en 3e Spoor-trajecten, outplacementtrajecten en loopbaanbegeleidingstrajecten.

Als je een bijstandsuitkering ontvangt en opgenomen bent in het landelijke doelgroepenregister, neem dan contact op met de participatieafdeling van de gemeente waar je ingeschreven staat als inwoner. Zij kunnen je uitgebreid informeren over de re-integratiemogelijkheden in Stadskanaal en je begeleiden op jouw re-integratiepad.

De kracht van een re-integratiebureau in de gemeente Stadskanaal

De toegevoegde waarde van een re-integratiebureau in Stadskanaal is van onschatbare waarde tijdens het uitvoeren van je re-integratietraject. De aangesloten re-integratiebureaus hebben een uitgebreide ervaring en expertise in het begeleiden van mensen naar een succesvolle terugkeer naar de arbeidsmarkt. Ze begrijpen de specifieke uitdagingen van de lokale arbeidsmarkt en kunnen jou helpen de juiste stappen te zetten richting een nieuwe, werkfitte toekomst.

Ons netwerk aan professionals staan klaar om jou te begeleiden bij het vinden van de juiste route en het overwinnen van obstakels op jouw pad naar een nieuwe carrière. Of het nu gaat om het bijwerken van je CV, het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden of het vinden van passende vacatures, wij bieden persoonlijke ondersteuning en begeleiding op maat. Dus, als je klaar bent om stappen te zetten richting werk en persoonlijke groei, neem dan vandaag nog contact op met ons re-integratiebureau in Stadskanaal en zet die eerste belangrijke stappen naar een betere toekomst.