Re-integratie Drechterland

Voor wie een terugkeer naar de arbeidsmarkt overweegt of een frisse start in de carrière wil maken, is re-integratie in Drechterland van onschatbare waarde.

Ongeacht of je een periode buiten het arbeidsproces hebt doorgebracht of met gezondheidsproblemen kampt, re-integratie biedt de mogelijkheid om een passende baan te (her)vinden en nieuwe perspectieven te ontwikkelen.

Wanneer je een Wajong-, WIA- of WAO-uitkering ontvangt, is het mogelijk om bij het UWV een aanvraag in te dienen voor een re-integratietraject. Het UWV kan de volledige kosten van dit traject financieren, mits je aan de voorwaarden voldoet.

Medewerker wmo-zorgloket.

Maak kennis met uiteenlopende re-integratietrajecten

Re-integratietrajecten worden in Drechterland op maat gemaakt om te voldoen aan individuele behoeften en situaties. Verschillende trajecten zijn beschikbaar om een succesvolle re-integratie te bevorderen.

Er zijn diverse voorbeeldtrajecten beschikbaar, waaronder modulaire trajecten, werkfit-trajecten en naar werk-trajecten. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden voor 1e spoor, 2e spoor en 3e spoor trajecten, outplacement en loopbaanbegeleiding.

Als je een bijstandsuitkering ontvangt en opgenomen bent in het landelijke doelgroepenregister, neem dan contact op met de participatieafdeling van de gemeente waar je ingeschreven staat als inwoner. Zij kunnen je uitgebreid informeren over de re-integratiemogelijkheden in Drechterland.

De kracht van een re-integratiebureau in de gemeente Drechterland

De toegevoegde waarde van een re-integratiebureau in Drechterland is enorm wanneer het gaat om de uitvoering van jouw re-integratietraject. De aangesloten re-integratiebureaus hebben uitgebreide ervaring en expertise in het begeleiden van mensen naar een succesvolle terugkeer naar de arbeidsmarkt.

Wij staan voor je klaar om je te ondersteunen bij het vinden van de juiste weg en het overwinnen van alle obstakels op jouw pad naar een nieuwe, werkfitte toekomst. Dus, als je klaar bent om stappen te zetten richting werk en persoonlijke groei, twijfel dan niet en neem contact op met ons re-integratiebureau in Drechterland om die eerste stappen te zetten.

Wij begrijpen dat het vinden van de juiste route een uitdaging kan zijn en we zijn er om je te begeleiden, motiveren en inspireren gedurende dit hele proces. Wij hebben de kennis en middelen om je te helpen bij het identificeren van jouw sterke punten, het ontwikkelen van de juiste vaardigheden en het vinden van passende mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

Laat ons je helpen om alle obstakels op je pad te overwinnen, zodat je met vertrouwen een nieuwe, werkfitte toekomst tegemoet kunt zien. Neem vandaag nog contact met ons op en zet de eerste belangrijke stap naar werk en persoonlijke groei in Drechterland.