Re-integratie Diemen

Voor wie een terugkeer naar de arbeidsmarkt overweegt of een frisse start in de carrière wil maken, is re-integratie in Diemen van onschatbare waarde.

Ongeacht of je een periode buiten het arbeidsproces hebt doorgebracht of met gezondheidsproblemen hebt gekampt, re-integratie biedt de mogelijkheid om een passende baan te (her)vinden en nieuwe perspectieven te ontwikkelen.

Wanneer je een Wajong-, WIA- of WAO-uitkering ontvangt, is het mogelijk om bij het UWV een aanvraag in te dienen voor een re-integratietraject. Het UWV kan alle kosten van dit traject financieren, mits je aan de voorwaarden voldoet.

Medewerker wmo-zorgloket.

Maak kennis met uiteenlopende re-integratietrajecten

Re-integratietrajecten in Diemen worden op maat gemaakt, rekening houdend met individuele behoeften en situaties. Er zijn verschillende trajecten beschikbaar die aansluiten bij deze diversiteit.

Denk bijvoorbeeld aan modulaire trajecten, werkfit-trajecten en naar werk-trajecten. Daarnaast bieden bedrijven ook specifieke trajecten aan, zoals 1e spoor, 2e spoor en 3e spoor trajecten, outplacementtrajecten en loopbaanbegeleidingstrajecten.

Als je een bijstandsuitkering ontvangt en bent opgenomen in het landelijke doelgroepenregister, neem dan contact op met de participatieafdeling van de gemeente Diemen. Zij kunnen je uitgebreid informeren over de re-integratiemogelijkheden in jouw gemeente.

De kracht van een re-integratiebureau in de gemeente Diemen

De toevoegde waarde van een re-integratiebureau in Diemen is van onschatbare waarde bij het uitvoeren van jouw re-integratietraject. De aangesloten re-integratiebureaus hebben uitgebreide ervaring en expertise in het begeleiden van mensen naar een succesvolle terugkeer naar de arbeidsmarkt.

Wij staan voor je klaar om je te ondersteunen bij het vinden van de juiste route en het overwinnen van obstakels op jouw weg naar een nieuwe, werkfitte toekomst. Dus, als je klaar bent om stappen te zetten richting werk en persoonlijke groei, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen en jouw eerste stappen te zetten.