Re-integratie Utrechtse Heuvelrug

Voor wie een terugkeer naar de arbeidsmarkt overweegt of een frisse start in de carrière wil maken, is re-integratie op de Utrechtse Heuvelrug van onschatbare waarde.

Ongeacht of je een periode buiten het arbeidsproces hebt doorgebracht of met gezondheidsproblemen kampt, biedt re-integratie de mogelijkheid om een passende baan te (her)vinden en nieuwe perspectieven te ontwikkelen.

Wanneer je een Wajong-, WIA- of WAO-uitkering ontvangt, is het mogelijk om bij het UWV een aanvraag in te dienen voor een re-integratietraject. Het UWV kan de volledige kosten van dit traject financieren, mits je aan de voorwaarden voldoet.

Medewerker wmo-zorgloket.

Maak kennis met uiteenlopende re-integratietrajecten

Re-integratietrajecten op de Utrechtse Heuvelrug kunnen op maat gemaakt worden, afhankelijk van jouw individuele behoeften en situatie. Er zijn verschillende vormen van trajecten beschikbaar die afgestemd worden op diverse situaties.

Het aanbod omvat onder andere modulaire trajecten, werkfit-trajecten en naar werk-trajecten. Ook zijn er specifieke trajecten, zoals 1e Spoor, 2e Spoor en 3e Spoor trajecten, outplacementtrajecten en loopbaanbegeleidingstrajecten, die bedrijven vaak aanbieden.

Als je een bijstandsuitkering ontvangt en opgenomen bent in het landelijke doelgroepenregister, dan is het aan te raden om contact op te nemen met de participatieafdeling van de gemeente waar je ingeschreven staat als inwoner. Zij kunnen je uitgebreid informeren over de re-integratiemogelijkheden die er voor jou zijn in jouw gemeente.

De kracht van een re-integratiebureau in de gemeente Utrechtse Heuvelrug

De toegevoegde waarde van een re-integratiebureau op de Utrechtse Heuvelrug is van onschatbare betekenis voor een succesvol re-integratietraject. De aangesloten re-integratiebureaus beschikken over uitgebreide ervaring en expertise in het begeleiden van mensen naar een geslaagde terugkeer naar de arbeidsmarkt.

Met hun begeleiding zorgen zij ervoor dat jij de juiste route vindt en obstakels op je weg naar een nieuwe, werkfitte toekomst overwint. Dus als jij stappen wilt zetten richting werk en persoonlijke groei, neem dan gerust contact op met ons re-integratiebureau op de Utrechtse Heuvelrug en zet jouw eerste stappen in de juiste richting.