Re-integratie Oude IJsselstreek

Voor wie een terugkeer naar de arbeidsmarkt overweegt of een frisse start in de carrière wil maken, is re-integratie in Oude IJsselstreek van onschatbare waarde. Re-integratie biedt de mogelijkheid om een passende baan te (her)vinden en nieuwe perspectieven te ontwikkelen, ongeacht of je een periode buiten het arbeidsproces hebt doorgebracht of met gezondheidsproblemen hebt gekampt.

Het vinden van een passende baan en het ontwikkelen van nieuwe perspectieven kan voor iedereen van waarde zijn. Re-integratie in Oude IJsselstreek kan helpen bij het vinden van een baan en het creëren van nieuwe mogelijkheden, ongeacht je achtergrond. Of je nu een tijd buiten het arbeidsproces hebt doorgebracht of met gezondheidsproblemen hebt gekampt, re-integratie biedt de mogelijkheid om weer volop deel te nemen aan het arbeidsleven.

Als je een Wajong-, WIA- of WAO-uitkering ontvangt, is het mogelijk om via het UWV een aanvraag in te dienen voor re-integratie. Het UWV kan alle kosten van dit traject financieren, mits je aan de voorwaarden voldoet. Dit biedt een extra steuntje in de rug voor degenen die hulp nodig hebben bij het vinden van een passende baan en het opbouwen van een nieuwe toekomst.

Medewerker wmo-zorgloket.

Maak kennis met uiteenlopende re-integratietrajecten

Re-integratietrajecten in de regio Oude IJsselstreek worden afgestemd op individuele behoeften en situaties. Er zijn diverse vormen van re-integratie beschikbaar om jou te ondersteunen op jouw pad naar werk.

Denk bijvoorbeeld aan modulaire trajecten, werkfit-trajecten en naar werk-trajecten. Daarnaast zijn er specifieke trajecten zoals 1e spoor, 2e spoor en 3e spoor trajecten, outplacement en loopbaanbegeleiding.

Als je een bijstandsuitkering ontvangt en opgenomen bent in het landelijke doelgroepenregister, neem dan contact op met de participatieafdeling van de gemeente waar je ingeschreven staat als inwoner. Zij kunnen je uitgebreid informeren over de mogelijkheden voor re-integratie in de regio Oude IJsselstreek.

De kracht van een re-integratiebureau in de gemeente Oude IJsselstreek

De toegevoegde waarde van een re-integratiebureau in de regio Oude IJsselstreek is van onschatbare waarde bij het uitvoeren van jouw re-integratietraject. De aangesloten re-integratiebureaus beschikken over ruime ervaring en expertise in het begeleiden van mensen naar een succesvolle terugkeer naar de arbeidsmarkt.

Ze zijn er klaar voor om jou te helpen bij het vinden van de juiste route en het overwinnen van alle obstakels op jouw pad naar een nieuwe, werkfitte toekomst. Dus als je stappen wilt zetten richting werk en persoonlijke groei, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons re-integratiebureau in de regio Oude IJsselstreek en zet je eerste stappen.