Re-integratie Montferland

Voor wie een terugkeer naar de arbeidsmarkt overweegt of een frisse start in de carrière wil maken, is re-integratie in Montferland van onschatbare waarde. Of je nu een periode buiten het arbeidsproces hebt doorgebracht of met gezondheidsproblemen hebt gekampt, re-integratie biedt de mogelijkheid om een passende baan te (her)vinden en nieuwe perspectieven te ontwikkelen.

Re-integratie kan je helpen bij het vinden van een baan die echt bij je past en kan nieuwe perspectieven bieden, ongeacht of je nu een periode buiten het arbeidsproces hebt doorgebracht of met gezondheidsproblemen hebt gekampt. Het is nooit te laat om een nieuwe start te maken en re-integratie kan daarbij een waardevol hulpmiddel zijn.

Als je een Wajong-, WIA- of WAO-uitkering ontvangt, is het mogelijk om via het UWV een aanvraag in te dienen voor re-integratie. Het UWV kan alle kosten van dit traject financieren, mits je aan de nodige voorwaarden voldoet. Laat deze financiële drempel je niet weerhouden om deel te nemen aan een re-integratietraject en de kansen op een succesvolle terugkeer naar de arbeidsmarkt te vergroten.

Medewerker wmo-zorgloket.

Maak kennis met uiteenlopende re-integratietrajecten

Re-integratietrajecten in Montferland nemen diverse vormen aan om aan individuele behoeften en situaties te voldoen. Er zijn verschillende trajecten beschikbaar, specifiek afgestemd op jouw situatie.

Denk aan modulaire trajecten, werkfit-trajecten en naar werk-trajecten. Daarnaast bieden bedrijven ook specifieke trajecten aan zoals 1e Spoor, 2e Spoor, 3e Spoor, outplacement en loopbaanbegeleiding.

Als je een bijstandsuitkering ontvangt en opgenomen bent in het landelijke doelgroepenregister, neem dan contact op met de participatieafdeling van de gemeente waar je ingeschreven staat als inwoner. Zij kunnen je uitgebreid informeren over de re-integratiemogelijkheden in Montferland.

De kracht van een re-integratiebureau in de gemeente Montferland

De toegevoegde waarde van een re-integratiebureau in Montferland is van onschatbare waarde bij de uitvoering van jouw re-integratietraject. De aangesloten re-integratiebureaus beschikken over ruime ervaring en expertise in het begeleiden van mensen naar een succesvolle terugkeer naar de arbeidsmarkt.

Ons team staat klaar om jou te helpen bij het vinden van de juiste route en het overwinnen van alle obstakels op jouw pad naar een nieuwe, werkfitte toekomst. Dus, als jij stappen wilt zetten richting werk en persoonlijke groei, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons re-integratiebureau in Montferland en jouw eerste stappen te zetten.