Re-integratie Molenwaard

Voor wie een terugkeer naar de arbeidsmarkt overweegt of een frisse start in de carrière wil maken, is re-integratie in Molenwaard van onschatbare waarde. Ongeacht of je een periode buiten het arbeidsproces hebt doorgebracht of met gezondheidsproblemen hebt gekampt, re-integratie biedt de mogelijkheid om een passende baan te (her)vinden en nieuwe perspectieven te ontwikkelen.

Re-integratie kan helpen bij het vinden van een passende baan en het ontwikkelen van nieuw perspectief, ongeacht of je een periode buiten het arbeidsproces hebt doorgebracht of met gezondheidsproblemen hebt gekampt. Het is een kans om je carrière een nieuwe impuls te geven en jezelf opnieuw op de arbeidsmarkt te positioneren.

Als je een Wajong-, WIA- of WAO-uitkering ontvangt, is het mogelijk om via het UWV een aanvraag in te dienen voor re-integratie. Het UWV kan alle kosten van dit traject financieren, op voorwaarde dat je aan de gestelde criteria voldoet. Dit biedt een unieke mogelijkheid om professionele ondersteuning te ontvangen en je kansen op de arbeidsmarkt te vergroten, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de financiële aspecten.

Medewerker wmo-zorgloket.

Maak kennis met uiteenlopende re-integratietrajecten

Re-integratietrajecten in Molenwaard worden afgestemd op individuele behoeften en situaties. Er zijn diverse vormen van re-integratie beschikbaar, zodat er altijd een passend traject is voor jou.

Denk bijvoorbeeld aan modulaire trajecten, werkfit-trajecten en naar werk-trajecten. Daarnaast zijn er ook specifieke trajecten zoals 1e spoor, 2e spoor en 3e spoor trajecten, outplacement en loopbaanbegeleiding. Deze trajecten zijn gericht op het helpen van mensen in verschillende situaties en behoeften.

Als je een bijstandsuitkering ontvangt en opgenomen bent in het landelijke doelgroepenregister, neem dan contact op met de participatieafdeling van de gemeente waar je ingeschreven staat. Zij kunnen je verder informeren over de re-integratiemogelijkheden in Molenwaard en samen met jou kijken naar een passend traject om weer aan het werk te gaan.

De kracht van een re-integratiebureau in de gemeente Molenwaard

De toegevoegde waarde van een re-integratiebureau in Molenwaard is van onschatbare waarde voor het succes van jouw re-integratietraject. De aangesloten re-integratiebureaus hebben een brede ervaring en expertise opgebouwd in het begeleiden van mensen naar een succesvolle terugkeer op de arbeidsmarkt.

Onze toegewijde experts staan klaar om jou te helpen bij het vinden van de juiste route en om samen met jou de obstakels op jouw pad naar een nieuwe, werkfitte toekomst te overwinnen. Dus als jij klaar bent om stappen te zetten richting werk en persoonlijke groei, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij zijn er om jou te ondersteunen en te begeleiden naar een succesvolle re-integratie.