Re-integratie Maasgouw

Voor wie een terugkeer naar de arbeidsmarkt overweegt of een frisse start in de carrière wil maken, is re-integratie in Maasgouw van onschatbare waarde. Ongeacht of je een periode buiten het arbeidsproces hebt doorgebracht of met gezondheidsproblemen kampt, re-integratie biedt de mogelijkheid om een passende baan te (her)vinden en nieuwe perspectieven te ontwikkelen.

Re-integratie kan helpen bij het vinden van een passende baan en het creëren van nieuw perspectief, ongeacht of je een periode buiten het arbeidsproces hebt doorgebracht of met gezondheidsproblemen hebt gekampt. Het biedt de kans om je carrière een nieuwe impuls te geven en te ontdekken welke mogelijkheden er voor jou zijn op de arbeidsmarkt.

Als je een Wajong-, WIA- of WAO-uitkering ontvangt, is het mogelijk om via het UWV een aanvraag in te dienen voor re-integratie. Als je voldoet aan de voorwaarden, kan het UWV alle kosten van dit traject financieren. Dit geeft je de kans om zonder financiële zorgen aan je re-integratie te werken en weer vol vertrouwen deel te nemen aan het arbeidsproces.

Medewerker wmo-zorgloket.

Maak kennis met uiteenlopende re-integratietrajecten

Re-integratietrajecten in Maasgouw worden op maat gemaakt, rekening houdend met individuele behoeften en situaties. Er zijn diverse vormen van trajecten beschikbaar om aan deze behoeften te voldoen.

Denk bijvoorbeeld aan modulaire trajecten, werkfit-trajecten en naar werk-trajecten. Daarnaast worden ook specifieke trajecten aangeboden, zoals 1e spoor, 2e spoor en 3e spoor trajecten, outplacement en loopbaanbegeleiding.

Als je een bijstandsuitkering ontvangt en bent opgenomen in het landelijke doelgroepenregister, neem dan contact op met de participatieafdeling van de gemeente waar je bent ingeschreven. Zij kunnen je gedetailleerde informatie geven over de re-integratiemogelijkheden in jouw gemeente.

De kracht van een re-integratiebureau in de gemeente Maasgouw

De toegevoegde waarde van een re-integratiebureau in Maasgouw is van onschatbare waarde bij de uitvoering van je re-integratietraject. De aangesloten re-integratiebureaus hebben jarenlange ervaring en expertise in het begeleiden van mensen naar een succesvolle terugkeer naar de arbeidsmarkt.

Ze staan paraat om je te ondersteunen bij het vinden van de juiste route en het overwinnen van alle obstakels op jouw pad naar een nieuwe, werkfitte toekomst. Dus, als je graag stappen wilt zetten richting werk en persoonlijke groei, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen en je eerste stappen te zetten. Onze re-integratieprofessionals helpen je graag verder!