Re-integratie Helmond

Voor wie een terugkeer naar de arbeidsmarkt overweegt of een frisse start in de carrière wil maken, is re-integratie in Helmond van onschatbare waarde.

Ongeacht of je een periode buiten het arbeidsproces hebt doorgebracht of met gezondheidsproblemen kampt, re-integratie biedt de mogelijkheid om een passende baan te (her)vinden en nieuwe perspectieven te ontwikkelen.

Wanneer je een Wajong-, WIA- of WAO-uitkering ontvangt, is het mogelijk om bij het UWV een aanvraag in te dienen voor een re-integratietraject. Het UWV kan de volledige kosten van dit traject financieren, mits je aan de voorwaarden voldoet.

Medewerker wmo-zorgloket.

Maak kennis met uiteenlopende re-integratietrajecten

Re-integratietrajecten in Helmond worden afgestemd op jouw individuele behoeften en situatie. Er zijn diverse vormen van re-integratie beschikbaar, zodat je de ondersteuning krijgt die je nodig hebt.

Denk aan modulaire trajecten, werkfit-trajecten en naar werk-trajecten. Ook bieden bedrijven specifieke trajecten aan zoals 1e spoor, 2e spoor, 3e spoor, outplacement en loopbaanbegeleiding.

Als je een bijstandsuitkering ontvangt en bent opgenomen in het landelijke doelgroepenregister, neem dan contact op met de participatieafdeling van de gemeente waar je staat ingeschreven. Zij kunnen je verder informeren over de mogelijkheden voor re-integratie in Helmond.

De kracht van een re-integratiebureau in de gemeente Helmond

De toegevoegde waarde van een re-integratiebureau in Helmond is van onschatbare waarde wanneer je werkt aan je re-integratietraject. De aangesloten re-integratiebureaus hebben jarenlange ervaring en een brede expertise in het begeleiden van mensen naar een succesvolle terugkeer naar de arbeidsmarkt. Met hun kennis en vaardigheden kunnen ze jou optimaal ondersteunen tijdens dit proces.

Ons netwerk aan professionals in Helmond staan klaar om jou te helpen bij het vinden van de juiste route en het overwinnen van alle obstakels op jouw pad naar een nieuwe, werkfitte toekomst. Ze bieden steun en begeleiding op maat, zodat jij je volledig kunt focussen op het behalen van jouw doelen. Aarzel dus niet om contact met ons op te nemen als je stappen wilt zetten richting werk en persoonlijke groei. Samen zorgen we ervoor dat jij jouw droombaan kunt verwezenlijken.