Re-integratie Dongen

Voor wie een terugkeer naar de arbeidsmarkt overweegt of een frisse start in de carrière wil maken, is re-integratie in Dongen van onschatbare waarde.

Ongeacht of je een periode buiten het arbeidsproces hebt doorgebracht of met gezondheidsproblemen kampt, re-integratie biedt de mogelijkheid om een passende baan te (her)vinden en nieuwe perspectieven te ontwikkelen.

Wanneer je een Wajong-, WIA- of WAO-uitkering ontvangt, is het mogelijk om bij het UWV een aanvraag in te dienen voor een re-integratietraject. Het UWV kan de volledige kosten van dit traject financieren, mits je aan de voorwaarden voldoet.

Medewerker wmo-zorgloket.

Maak kennis met uiteenlopende re-integratietrajecten

Re-integratietrajecten in Dongen kunnen op maat gemaakt worden om tegemoet te komen aan individuele behoeften en situaties. Er zijn verschillende trajecten beschikbaar die afgestemd zijn op diverse omstandigheden.

Denk bijvoorbeeld aan modulaire trajecten, werkfit-trajecten en naar werk-trajecten. Daarnaast zijn er specifieke trajecten zoals 1e spoor, 2e spoor en 3e spoor trajecten, outplacement en loopbaanbegeleiding.

Als je een bijstandsuitkering ontvangt en opgenomen bent in het landelijke doelgroepenregister, is het belangrijk om contact op te nemen met de participatieafdeling van de gemeente waar je als inwoner staat ingeschreven. Zij kunnen je uitgebreid informeren over de re-integratiemogelijkheden in Dongen.

De kracht van een re-integratiebureau in de gemeente Dongen

De toegevoegde waarde van een re-integratiebureau in Dongen is van onschatbare waarde bij de uitvoering van jouw re-integratietraject. De aangesloten re-integratiebureaus hebben een ruime ervaring en expertise in het begeleiden van mensen naar een succesvolle terugkeer naar de arbeidsmarkt. Ze weten precies hoe ze jou kunnen ondersteunen en begeleiden op jouw weg naar een nieuwe, werkfitte toekomst.

Ons netwerk aan professionals staan klaar om jou te helpen bij het vinden van de juiste route en het overwinnen van alle obstakels die je op je pad tegenkomt. Ze hebben de kennis en kunde om samen met jou aan de slag te gaan en ervoor te zorgen dat jij weer vol vertrouwen de arbeidsmarkt kunt betreden. Dus, als je stappen wilt zetten richting werk en persoonlijke groei, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons re-integratiebureau in Dongen en zet je eerste stappen naar een betere toekomst.