Re-integratie Binnenmaas

Voor wie een terugkeer naar de arbeidsmarkt overweegt of een frisse start in de carrière wil maken, is re-integratie in Binnenmaas van onschatbare waarde.

Ongeacht of je een periode buiten het arbeidsproces hebt doorgebracht of met gezondheidsproblemen kampt, re-integratie biedt de mogelijkheid om een passende baan te (her)vinden en nieuwe perspectieven te ontwikkelen.

Wanneer je een Wajong-, WIA- of WAO-uitkering ontvangt, is het mogelijk om bij het UWV een aanvraag in te dienen voor een re-integratietraject. Het UWV kan de volledige kosten van dit traject financieren, mits je aan de voorwaarden voldoet.

Medewerker wmo-zorgloket.

Maak kennis met uiteenlopende re-integratietrajecten

Re-integratietrajecten in Binnenmaas worden op maat gemaakt en afgestemd op individuele behoeften en situaties. Hierdoor zijn er diverse vormen van re-integratie beschikbaar om jou te ondersteunen.

In Binnenmaas kun je onder andere gebruik maken van modulaire trajecten, werkfit-trajecten en naar werk-trajecten. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden voor 1e spoor, 2e spoor en 3e spoor trajecten, outplacement en loopbaanbegeleiding.

Als je een bijstandsuitkering ontvangt en opgenomen bent in het landelijke doelgroepenregister, is het belangrijk om contact op te nemen met de participatieafdeling van jouw gemeente. Zij kunnen jou verder informeren over de re-integratiemogelijkheden in Binnenmaas en hoe zij jou kunnen ondersteunen.

De kracht van een re-integratiebureau in de gemeente Binnenmaas

De toegevoegde waarde van een re-integratiebureau in Binnenmaas is van onschatbare waarde tijdens jouw re-integratietraject. De aangesloten re-integratiebureaus beschikken over uitgebreide ervaring en expertise in het begeleiden van mensen naar een succesvolle terugkeer op de arbeidsmarkt.

Ons team staat klaar om je te ondersteunen bij het vinden van de juiste route en het overwinnen van obstakels op jouw pad naar een nieuwe, werkfitte toekomst. Of je nu op zoek bent naar werk of persoonlijke groei wilt realiseren, aarzel niet om contact op te nemen met ons re-integratiebureau in Binnenmaas, zodat we samen jouw eerste stappen kunnen zetten.