Re-integratie Alkmaar

Voor wie een terugkeer naar de arbeidsmarkt overweegt of een frisse start in de carrière wil maken, is re-integratie in Alkmaar van onschatbare waarde.

Ongeacht of je een periode buiten het arbeidsproces hebt doorgebracht of met gezondheidsproblemen kampt, re-integratie biedt de mogelijkheid om een passende baan te (her)vinden en nieuwe perspectieven te ontwikkelen.

Als je een Wajong-, WIA- of WAO-uitkering ontvangt, is het mogelijk om bij het UWV een aanvraag in te dienen voor een re-integratietraject. Het UWV kan alle kosten van dit traject financieren, mits je aan de voorwaarden voldoet.

Medewerker wmo-zorgloket.

Maak kennis met uiteenlopende re-integratietrajecten

Re-integratietrajecten kunnen op maat worden gemaakt, afhankelijk van individuele behoeften en situaties. In Alkmaar bieden we diverse vormen van re-integratie aan om jou te ondersteunen.

Denk bijvoorbeeld aan modulaire trajecten, werkfit-trajecten en naar werk-trajecten. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden voor specifieke trajecten, zoals 1e spoor, 2e spoor en 3e spoor trajecten, outplacement en loopbaanbegeleiding.

Als je een bijstandsuitkering ontvangt en bent opgenomen in het landelijke doelgroepenregister, neem dan contact op met de participatieafdeling van de gemeente Alkmaar. Zij kunnen je uitgebreid informeren over de re-integratiemogelijkheden die specifiek zijn voor jouw situatie.

De kracht van een re-integratiebureau in de gemeente Alkmaar

De toegevoegde waarde van een re-integratiebureau in Alkmaar is van onschatbare waarde wanneer het aankomt op het uitvoeren van jouw re-integratietraject. De aangesloten re-integratiebureaus beschikken over uitgebreide ervaring en expertise in het begeleiden van individuen naar een succesvolle terugkeer op de arbeidsmarkt.

Wij staan klaar om jou te ondersteunen bij het vinden van de juiste route en het overwinnen van alle obstakels die op jouw pad naar een nieuwe, werkfitte toekomst liggen. Als jij bereid bent stappen te zetten richting werk en persoonlijke groei, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Samen zetten we de eerste stappen naar een positieve verandering in jouw leven.