Re-integratie Aa en Hunze

Voor wie een terugkeer naar de arbeidsmarkt overweegt of een frisse start in de carrière wil maken, is re-integratie in Aa en Hunze van onschatbare waarde.

Ongeacht of je een periode buiten het arbeidsproces hebt doorgebracht of met gezondheidsproblemen kampt, re-integratie biedt de mogelijkheid om een passende baan te (her)vinden en nieuwe perspectieven te ontwikkelen.

Wanneer je een Wajong-, WIA- of WAO-uitkering ontvangt, is het mogelijk om bij het UWV een aanvraag in te dienen voor een re-integratietraject. Het UWV kan de volledige kosten van dit traject financieren, mits je aan de voorwaarden voldoet.

Medewerker wmo-zorgloket.

Maak kennis met uiteenlopende re-integratietrajecten

Re-integratietrajecten in Aa en Hunze kunnen variëren in vorm en worden afgestemd op individuele behoeften en situaties. Er zijn verschillende trajecten beschikbaar die kunnen helpen bij het (her)vinden van werk.

Denk aan modulaire trajecten, werkfit-trajecten en naar werk-trajecten. Daarnaast worden er ook specifieke trajecten aangeboden, zoals 1e Spoor, 2e Spoor en 3e Spoor trajecten, outplacement en loopbaanbegeleiding.

Als je een bijstandsuitkering ontvangt en opgenomen bent in het landelijke doelgroepenregister, is het belangrijk om contact op te nemen met de participatieafdeling van de gemeente waar je woont. Zij kunnen je meer informatie geven over de re-integratiemogelijkheden in Aa en Hunze.

De kracht van een re-integratiebureau in de gemeente Aa en Hunze

De toegevoegde waarde van een re-integratiebureau in Aa en Hunze is van onschatbare waarde bij het uitvoeren van je re-integratietraject. De aangesloten re-integratiebureaus beschikken over ruime ervaring en expertise in het begeleiden van mensen naar een succesvolle terugkeer op de arbeidsmarkt.

Ons netwerk aan professionals staan klaar om je te helpen bij het vinden van de juiste route en het overwinnen van obstakels op jouw pad naar een nieuwe, werkfitte toekomst. Wij begrijpen dat het niet altijd makkelijk is om deze stappen te zetten, maar met onze begeleiding en expertise ben je verzekerd van de juiste ondersteuning.

Dus, als je klaar bent om stappen te zetten richting werk en persoonlijke groei, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij zijn er om je te helpen en samen kunnen we werken aan een nieuwe toekomst vol mogelijkheden.